Przetwórstwo ryb
Ryby złowione w naszym gospodarstwie są zawsze świeże. Złowione w nocy przez rybaków przewożone są do przetwórni, w której są patroszone, filetowane i wędzone.
Zawsze smaczne... Jeśli pragniecie zamówić ryby, które wzrastały na naturalnym pokarmie i nie miały nic wspólnego ze sztuczną hodowlą zapraszamy do Giżycka. Walory smakowe i dietetyczne ryb odłowionych z Naszych Jezior są znane na całych Mazurach.
Gospodarstwo Rybackie posiada dobrze rozwinięte zaplecze do przetwarzania ryb. Oprócz ryb całych dostarczamy również dla gastronomii i odbiorców indywidualnych ryby patroszone, filetowane, płaty i dzwonki. Tak przygotowane ryby można zamówić jako mrożone bądź wędzone, które nadają się do dalszego transportu.
Mrożenie ryb odbywa się w temperaturze -20^C.
Wędzenie w specjalnych pomieszczeniach na naturalnym dymie z drzew liściastych.